Leo de Jager – Digitale Expositie

Leo de Jager was dé fotograaf van Oosterhout

Zijn camera was jarenlang zijn vaste metgezel. Zonder ging Leo de Jager uit Oosterhout bij wijze van spreken de deur niet uit. Hij legde er honderden plaatsgenoten mee vast waarvan hij de gezichten op zijn veelbekeken website plaatste.

In 2017 leerde ik (Ingrid) Leo kennen toen hij graag een digitale expositie wilde voor de buitenfilm van het Oosterhoutse Filmcafé daarvoor maakte ik een kort filmpje dat we voorafgaand aan de film draaide. Hij hoort zeker thuis op onze Yesterdays Legends website!

Op vrijdag 28 februari 2020 overleed Leo op 64-jarige leeftijd. De Jager was een graag geziene figuur in Oosterhout. Als fotograaf altijd benieuwd naar de mens achter het portret dat hij had geschoten.

Veelzijdig
Een ‘markante’ man, schetsen anderen hun overleden plaatsgenoot. ,,Een groot man ook. Niet alleen letterlijk, hij was lang, maar ook figuurlijk. Iemand die je graag tegenkwam’’, vertelt vriend Peter de Kock. Want De Jager was een veelzijdig figuur. Behalve fotografie was hij ook een fervent muziekliefhebber, speelde zelf gitaar en was politiek erg geëngageerd. ( Peter Ullenbroeck BN deStem)lees hier verder

Het spiekbriefje dat Leo schreef voor zijn opening van zijn fototentoonstelling in 2018, gevonden na zijn overlijden in zijn colbertjasje hierin omschrijft hij exact waarom hij mensen portretteerde….