Just the 4 of us – CD project

Just the 4 of us – Black Butterfly

Just the 4 of us is de gezinsband van Ronald, Pascale en hun kinderen Jolan en Alicia. Ze houden allemaal van muziek en zingen en doen dat graag meerstemmig. Het voelt als een speciale band: kunnen (en willen) zingen met elkaar, de harmonie zoeken en emoties delen. Bij een optreden worden ze begeleid door Arie (gitaar) en/of Lotte (toetsen). Bij de uitvoering van dit nummer heeft Erwin de toetsen voor zijn rekening genomen. Hij heeft dit nummer voorzien van een piano-laagje om het mooi vol te maken samen met de gitaar van Pascale en de vier stemmen.

Met ‘Just de 4 of us’ gaan we een eigen geschreven nummer opnemen voor de speciale editie CD. Het nummer heet ‘Black Butterfly’ en gaat over het overlijden van onze (schoon)zus en tante. Dat was destijds een hele ingrijpende gebeurtenis maar er zijn toen ook zoveel mooie dingen gebeurd dat die het opschrijven, en herinneren, waard zijn.

Pascale: mijn zus is voor mij mijn Yesterday’s Legend. Haar leven was niet gemakkelijk, ze had dagelijks veel last van epileptische aanvallen die haar leven zwaar maakten. Toch was ze vaak positief en vrolijk en kon ze enorm genieten van de dingen die ze wel kon en mocht meemaken. Ze was dol op onze kinderen en wilde graag met hen spelen en voorlezen. Ze hadden een speciale band. Haar overlijden kwam veel te vroeg en had een enorme impact op ons leven. Dat was ook het moment dat ik een aangepaste tekst heb geschreven op het nummer ‘kusje geven’ van Herman van Veen, wat we met ons gezin, hebben gezongen op de begrafenis. Dat was feitelijk ons eerste optreden als ‘gezinsband’. Tijdens het zingen van dat nummer hebben verschillende mensen in de kerk een zwarte vlinder zien vliegen, de ‘Black Butterfly’.

Jolan Rensen
fotografie Pascale Rensen

 

Nu, dik 16 jaar later, kwam de vraag van Ingrid of we mee willen doen aan dit Yesterday’s Legends project. Ik dacht gelijk aan mijn zus en heb mijn gitaar gepakt. Daar is dit nummer uitgekomen. Ze zat altijd al in ons hart maar nu kunnen we haar nog levendiger houden door dit lied.
(Pascale Rensen april 2020)

Alicia Rensen
fotografie Pascale Rensen