Ingrid van Delft – Initatiefnemer

De weg van kiezen voor je passie en durf je hart te volgen…

Daar sta ik dan op de tweede verdieping van de Universiteit in Utrecht voor een gesloten deur zenuwachtig te wachten tussen mijn toekomstige medestudenten die net zo weinig weten te zeggen als ik. Er staat ons, blijkt later, een best wel pittig jaartje opleiding te wachten bij Sound Education. Onder leiding van Ignace die ons in al zijn kennis en gedrevenheid meeneemt in de voor ons magische wereld van de sound- en studiotechniek.

We staan allemaal voor de verkeerde deur en dat breekt al snel het ijs en een tijdje verder in de opleiding blijken we een vrij gedreven groep mensen te zijn. We delen dezelfde passie, leggen de lat heel hoog en praten samen onophoudelijk over onderwerpen die de mensen in mijn directe omgeving niet eens meer kunnen of willen volgen.  Het voelt als thuiskomen!

Vanaf dat moment maak ik bewust de keuze om van dit mooie vak mijn werk te maken en start ik meteen tijdens mijn opleiding al aan mijn eerste productie in eigen beheer.

“Gone too soon” een ode aan mijn dierbare Yesterday’s Legend

Voor mijn persoonlijke YL ga ik een cover van het nummer Gone too soon (Chris Daughtry – Michael Busbee) opnemen. Dit nummer wordt een ode aan mijn overleden dochtertje Celeste Dauphine. In januari 1998 ging er na een moeilijke zwangerschap, net voor de bevalling, iets heel erg mis waardoor onze mooi dochter overleed. Voor mij een gebeurtenis waardoor mijn leven in een seconde compleet veranderde. Het is lang geleden maar het lijkt nog steeds of het gebeurde als de dag van gisteren. 

Het nummer wat ik heb gekozen geeft precies mijn gevoel weer van onmacht en ongeloof dat ze niet onder ons mocht zijn. Al jaren ben ik een groot fan van de Amerikaanse band Daughtry. Alle CD’s heb ik in mijn bezit. Dit nummer skipte ik altijd omdat ik het een beetje te Amerikaans en te cheesy vond tot op een dag dat het opeens niet lukte om hem door te spoelen tijdens het wandelen, voor het eerste sinds jaren hoorde ik pas echt de tekst, ik werd heel emotioneel en toen wist ik het zeker dit moet mijn speciale nummer zijn voor op de CD van Yesterdays Legends. 

…..Not a day goes by that I don’t think of you
I’m always asking why this crazy world had to lose
Such a ray of light we never knew
Gone too soon,…..

Zang en percussie: Ingrid van Delft
Gitaar: Wilma Rekkers
Piano: Judith van den Bergh
Bas:  nog op zoek 

 

Mijn eerste bijdrage aan “het CD-project” was een pop-up moment tijdens het Tante Betje alternatieve parkfeestfestival. Samen met gitariste Wilma Rekkers hebben wij het mooie nummer Landslide van Fleetwood Mac gecoverd. Dit nummer was al de officiële start van het project eind juni 2019 toen heb ik het speciaal opgenomen voor mijn terminaal zieke vriendin als afscheid omdat woorden toen te kort schoten en muziek de enige manier leek om me goed te kunnen uitdrukken…

kijk hier naar de video die is opgenomen in De Schelleboom te Oosterhout.

Video is opgenomen en ge-edit door fotograaf/filmmaker Wilma Rekkers. Zij is ook een deelnemer en tevens  Projectmanager. Zonder haar hulp en begeleiding had ik dit nooit durven opnemen.