Elien Leonard-Wolfert – Expositie

 een openbaring….

 

Mijn naam is Elien Leonard sinds 2004 ben ik gaan schilderen bij Kunstenaar Marlies Verda en Anja van Oosterhout. Ik herinner mij de eerste  penseel streken nog op het witte doek! De wereld ging open voor mij het was een geweldige ervaring. Hiervoor had ik alleen altijd getekend wat ik altijd al deed sinds mijn kleutertijd overal onder lessen op school etc…

Al snel zat ik in een groep met kunstenaars genoemd “Kunstmeer” die onder leiding stond van Marlies Verda die tot doel had het verdiepen in kunst, kunstenaars zoals Picasso, Margritte ,van Gogh, Francis Bacon, Armando, Hundertwasser, Charlotte Salamon werden belicht.

We bezochten musea overal in Nederland en Belgie met exposities van deze kunstenaars en probeerden we erachter te komen wat jouw handtekening van schilderen ging worden!
Ik maakte een portfolio en leerde exposities in te richten en voor te bereiden tot en met de opening in Bussel waar ik gesprekken had met directeur.

Wij als Kunstmeer exposeerden overal en deden ook mee aan de “Cultuurfabriek” die helaas is opgeheven. Hierna exposeerde ik zelfstandig op allerlei locaties,  daarbij volg ik nog steeds workshops om technieken die ik evt kan toepassen in schilderijen. Mijn voorkeur is semi abstract en kleurrijk naar het fauvistisch toe zie hier mijn website

Ook deed ik mee aan het project “365+1” van Stichting Bock met 70 andere kunstenaars, iedere dag een kunstwerkje produceren! Het was een groot succes en kreeg landelijk zelfs bekendheid.

Hierna heb ik 2 jaar een atelier gehad op de Koningsdijk in Oosterhout waar ik schilderdocent Bej Hoogers leerde kennen en met haar het schilderen oppakte (helaas is zij juni 2019 overleden).

Inmiddels geef ik kunst en schilderlessen op SKO (kinderopvang in Oosterhout) met veel plezier aan de kinderen om te laten ervaren wat kunst is en hoe leuk en hoeveel plezier het geeft mijn motto is: “Ieder kind is een kunstenaar”